Bir iPhone’da Konumunuzun Kimlerle Paylaşıldığını Kontrol Etme

Apple cihazları, konumunuzu aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanır. Nerede olduğunuzu takip edebilir, nereye gittiğinizi görebilir ve güvende olmanızı sağlayabilirler. Bu ayarları istediğiniz zaman özelleştirebilirsiniz, ancak bazen başkalarının nerede olduğunuzu görmesini engellemeyi unutabilirsiniz. iPhone’unuzda konumunuzu kiminle paylaştığınızı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu makale, konum paylaşma özelliği hakkında bilmeniz gereken her şeyi …

Bir iPhone’da Konumunuzun Kimlerle Paylaşıldığını Kontrol Etme

Apple cihazları, konumunuzu aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanır. Nerede olduğunuzu takip edebilir, nereye gittiğinizi görebilir ve güvende olmanızı sağlayabilirler. Bu ayarları istediğiniz zaman özelleştirebilirsiniz, ancak bazen başkalarının nerede olduğunuzu görmesini engellemeyi unutabilirsiniz.

Bir iPhone'da Konumunuzun Kimlerle Paylaşıldığını Kontrol Etme

iPhone’unuzda konumunuzu kiminle paylaştığınızı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız doğru yere geldiniz. Bu makale, konum paylaşma özelliği hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacaktır.

Konumunuzun Kimlerle Paylaşıldığını Nasıl Görebilirsiniz?

Her Apple aygıtıyla birlikte gelen Find My uygulamasıyla arkadaşlarınızı bulabilir ve konumunuzu paylaşabilirsiniz.

Konumunuzu görebilecek kişilerin listesini gözden geçirmek istiyorsanız şu adımları izleyin:

  1. Ayarlara git.
  2. En üstteki Apple Kimliğinize dokunun.
  3. “Bul” a dokunun.
  4. Konumunuzu görebilecek kişilerin listesini göreceksiniz.

“Bul” uygulamasını da kullanabilirsiniz:

  1. “Bul” uygulamasını açın.
  2. “Kişiler”e dokunun.
  3. Adlarının altında “Konumunuzu görebilir” yazan kullanıcıları arayın. Bu başlık, konumunuzu o kişiyle paylaştığınız anlamına gelir.
  4. “Konumunuzu görebilir” başlığını görmüyorsanız, daha fazlasını öğrenmek için adı seçin.
  5. “Konumumu Paylaşmayı Durdur” seçeneğini görmüyorsanız, kullanıcı sizi göremez.

Bir iPhone’da Biriyle Konum Paylaşımı Nasıl Durdurulur?

Konumunuzu birisiyle paylaşma kararı her zaman sizindir. Belirli bir kişiyle konumunuzu paylaşmayı durdurmak istiyorsanız, bunu başarmanın birden fazla yolu olduğunu bilmek sizi mutlu edecektir. Hepsinde size yol göstereceğiz.

Ayarlarımı Bul

İlk yöntem, Find My ayarlarına erişmenizi ve kişiyi kaldırmanızı gerektirir:

  1. Ayarlarınıza gidin.
  2. En üstteki Apple Kimliğinize dokunun.
  3. “Bul” a dokunun.
  4. Konumunuzu görebilecek kişiler listesinden kişinin adına dokunun.
  5. “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a dokunun.
  6. Kararınızı onaylamanızı isteyen bir istem göreceksiniz. “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a tekrar dokunun.

Uygulamamı Bul

Konumunuzu görebilecek kişilerin listesini düzenlemek için Bul uygulamasını kullanabilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

  1. Find My uygulamasını açın.
  2. “Kişiler” sekmesine gidin.
  3. Konumunuzu görebilen ve sizin konumunu görebileceğiniz kişilerin bir listesini görürsünüz. Nerede olduğunuzu görebilenler “Konumunuzu görebilir” ile işaretlenir. Listeden çıkarmak istediğiniz kişiyi seçin.
  4. “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a dokunun ve istendiğinde onaylayın.

Biriyle konumunuzu paylaşmayı durdurmanın bir başka yolu da, o kişinin adını sola kaydırıp sil düğmesine dokunmaktır.

Kişi, bulunduğu yere erişim izni vermediği sürece listeden kaldırılacaktır. Bu durumda listede kalacaklar ancak “Konumunuzu görebilirler” kaldırılacaktır.

Mesajlar Uygulaması

Konumunuzu belirli bir kişiyle paylaşıp paylaşmadığınızı kontrol etmek ve paylaşımı durdurmak için Mesajlar uygulamasını kullanabilirsiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

  1. Mesajlar uygulamasını açın.
  2. Söz konusu kişiyle konuşma dizisine dokunun.
  3. Fotoğraflarına dokunun.
  4. “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a dokunun.

Kişiler Uygulaması

Kişiler uygulamasını kullanarak konumunuzu birisiyle paylaşıp paylaşmadığınızı kontrol edebilir ve isterseniz bunu devre dışı bırakabilirsiniz.

Bunu yapmak için aşağıdaki talimatları izleyin:

  1. Kişiler uygulamasını açın / Telefon uygulamasını açın ve “Kişiler”e dokunun.
  2. Konumunuzu paylaşmayı durdurmak istediğiniz kişiyi bulun ve ona dokunun.
  3. Onlarla konumunuzu paylaşıyorsanız “Konumumu Paylaşmayı Durdur” seçeneğini göreceksiniz. Dokunun.
  4. Kararınızı onaylamanızı isteyen bir açılır mesaj görünecektir. “Konumumu Paylaşmayı Durdur”a bir kez daha dokunun.

Haritalar Uygulaması

iOS 13.1 veya sonraki bir sürümüne sahipseniz, navigasyonu kullanırken tahmini varış sürenizi aileniz veya arkadaşlarınızla paylaşmak için Haritalar uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bunu nasıl durduracağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Yol tarifi sırasında “ETA’yı Paylaş”a dokunun.
  2. ETA’nızı paylaşmayı durdurmak için söz konusu kişiye dokunun.

Hedefinize vardığınızda, ETA’nın paylaşılması durdurulacaktır.

Herkesle Konum Paylaşımı Nasıl Durdurulur

Belirli kişilerle konum paylaşımını devre dışı bırakmanın yanı sıra, bu seçeneği tamamen kapatabilir ve herkesin nerede olduğunuzu bilmesini engelleyebilirsiniz.

Ayarlarımı Bul

Ayarlarınızı kullanarak konumunuzu paylaşmayı durdurmak için aşağıdaki talimatları izleyin:

  1. Ayarlarınızı açın.
  2. En üstteki Apple Kimliğinize dokunun.
  3. “Bul” a dokunun.
  4. “Konumumu Paylaş”ın yanındaki geçiş düğmesini değiştirin.

Bu yöntemi de kullanabilirsiniz:

  1. Ayarlarınızı açın.
  2. “Gizlilik”e dokunun.
  3. “Konum Servisleri”ne dokunun.
  4. “Konumumu Paylaş”a dokunun.
  5. “Konumumu Paylaş”ın yanındaki geçiş düğmesini değiştirin.

Uygulamamı Bul

Konumunuzu paylaşmayı devre dışı bırakmanın başka bir yolu da Find My uygulamasındaki ayarları değiştirmektir.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Find My uygulamasını açın.
  2. “Ben” sekmesine erişin.
  3. “Konumumu Paylaş”ın yanındaki geçiş düğmesini değiştirin.

Konumunuzu paylaşmayı yeniden etkinleştirdiğinizde, bunu görebilen tüm kişilerin nerede olduğunuzu paylaşmaya devam edeceğini unutmayın. Bunu önlemek için yukarıda tartışılan yöntemlerden birini kullanarak listenizdeki herhangi bir kişiyi kaldırabilirsiniz.

Ek SSS

İşte iPhone’unuzda konum paylaşımıyla ilgili diğer sorularınızın yanıtları.

Birinin Konumunu Benimle Paylaşmayı Durdurup Durmadığını Nasıl Anlarım?

Birisi sizinle konumunu paylaşmayı bıraktığında, bu durum hakkında bilgilendirilmeyeceksiniz. Ancak, nerede olduklarını takip etmenizi kimin engellediğini keşfetmenin bir yolu var.

Yöntemlerden biri “Kişiler” listesini kontrol etmektir:

1. “Bul” uygulamasını açın.

2. “Kişiler” sekmesine gidin.

3. Konumunuzu görebilen ve sizin kendi konumlarını görmenizi sağlayan kişilerin bir listesini göreceksiniz. Söz konusu kişi listede yoksa, konumunu sizinle paylaşmayı bırakmış demektir.

Kişi konum paylaşımını yeniden etkinleştirdiğinde, hâlâ onun listesindeyseniz size bildirilir.

Konumumu geçici olarak paylaşabilir miyim?

Kesinlikle!

Konumunuzu kısa bir süreliğine paylaşmak istiyor ancak açık bırakmak konusunda endişelenmek istemiyorsanız, tabiri caizse bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Yapmanız gerekenler:

1. Ayarlar, Mesajlaşma uygulamasını veya Uygulamamı Bul’u açın ve yukarıda gösterildiği gibi Paylaşım ayarlarına gidin.

2. Zaten paylaşıyorsanız, Paylaşımı Durdur seçeneğine dokunun ve onaylayın.

3. Ardından, paylaşmak için öğesine dokunun. Bir Saat Paylaş, Gün Sonuna Kadar Paylaş veya Süresiz Paylaş’ı seçin. Son seçenek, siz kapatana kadar o kişi için konum paylaşımını açık bırakacaktır.

Mevcut konumumu her zaman paylaşmadan gönderebilir miyim?

Evet!

Yukarıda belirtilen uygulamalardan herhangi birine gidin ve paylaşım seçeneklerini bulun. Ardından, ‘Geçerli Konumu Gönder’e dokunun. Alıcı, bulunduğunuz yerle ilgili yalnızca bir kerelik bir güncelleme alacaktır. Ama o yerden ayrıldıktan sonra nerede olduğunuzu bilmeyecekler.

Konumunuzu Görebilen Kişileri Takip Edin

Konumunuzu paylaşmak faydalı olsa da, nerede olduğunuza kimlerin erişebildiğine dikkat etmek isteyebilirsiniz. Konumunuza kimlerin erişimi olduğunu kontrol edebilir ve gerektiğinde bunlardan herhangi birini kaldırabilirsiniz. Alternatif olarak, konum hizmetlerini tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.

Konumunuzu sık sık başkalarıyla paylaşır mısınız? Bulunduğunuz yeri gizli tutmak için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Aşağıdaki yorum bölümünde bize bildirin.

Teknory

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow