Instagram hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

Süreç olması gerektiği kadar hızlı ve kolay değildir

Instagram hesabınızı nasıl silebilirsiniz?

İnstagram'ı silme kararını verdiyseniz, ister belirli bir finsta'ya olan ihtiyacı aştığınız için, ister ana şirket Meta tekrar tartışmalara yol açtığı için, bunu yapmak gerektiği kadar hızlı veya kolay değildir. Yakın zamana kadar İnstagram uygulaması içinden bile yapılamadı.

Devam edin ve isterseniz zorunlu bir “İnstagram siliyorum” yazısı yapmak için bir dakikanızı ayırın. Bundan sonra, bunu yapmanın iki yolu var.

İOS VEYA ANDROİD UYGULAMASINI KULLANARAK INSTAGRAM'I SİLME

iPhone kullanıcılarının Instagram'ı silmelerinin en kolay yolu uygulamayı kullanmaktır. Bunu yapmak için profilinize gidin, sağ üstteki hamburger menüsüne dokunun ve Ayarlar'ı seçin . Ardından Hesap'a gidin ve menünün en altına gidin. Markalı İçerik düğmesinin altında Hesabı Sil düğmesi olacaktır .

instagram hesap silme

Eğer varsa, üzerine dokunduğunuzda hesabınızı silmek mi yoksa devre dışı bırakmak mı istediğinizi soran bir menü açılacaktır - bu nasıl yapılır bölümünün “Instagram hesabınızı geçici olarak askıya alma” bölümünde bu diğer seçenekler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Hesabı sil düğmesine basmak, tekrar giriş yaparsanız silme işlemini belirli bir tarihe kadar durdurabileceğinizi söyleyen bir mesaj getirecektir.

Kırmızı Hesabı silmeye devam et düğmesine dokunun, uygulama bir web sayfası açacaktır. Burada, hesabınızı neden sildiğinizle ilgili bir soruyu yanıtladıktan sonra silme işlemini tamamlayabilir ve onaylamak için şifrenizi girebilirsiniz.

Apple'ın kuralları , Instagram'ın iOS uygulamasının hesabınızı silmenize izin vermesi gerektiği anlamına gelir. Testlerimizde, bu seçenek uygulamanın Android sürümünde her zaman mevcut değildi. Yukarıdaki iOS talimatlarını izleyerek Hesabı Sil seçeneğini kontrol edebilirsiniz , ancak buna sahip değilseniz, web'i kullanarak yapmanız gerekir.

WEB'DE INSTAGRAM'I SİLME

Uygulamayı hesabınızı silmek için kullanamıyorsanız, hesabınızı silmek için bu adımları uygulamanız gerekir - tarayıcı kullandığınız sürece bilgisayar veya telefon kullanılarak takip edilebilirler.

  • İlk olarak, burada veya Instagram'ın hesap silme yardım makalesindeki bağlantıyı takip ederek bulabileceğiniz Instagram'ın özel hesap kaldırma talebi sayfasına gitmeniz gerekecek . Web için Instagram'da oturum açmadıysanız (çoğu kişi oturum açmayacaktır), kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Aslında, silme işlemi boyunca parolanızı iki kez girmeniz çok olasıdır, bu nedenle şimdi parolanın ne olduğunu bildiğinizden emin olmak için iyi bir zaman olabilir.

Instagram, hangi hesabı silmek üzere olduğunuzu size açıkça gösterecek ve nedenini soracaktır.

  • Eski Instagram logosuna sahip bir sayfaya ve hesabınızı neden silmek istediğinizi soran bir açılır menüye ulaşmalısınız. Hangi seçeneği seçtiğinize bağlı olarak, sorunlarınızı çözmeyi vaat eden Instagram'ın yardım merkezine çeşitli bağlantılar veya hangi hesabı sildiğinizi kontrol etmenizi hatırlatan bir mesaj gösterilebilir.
  • Hangisini seçerseniz seçin, bağlantıların altında şifrenizi yeniden girmenizi isteyen bir kutu olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, Sil (hesap adınız) yazan düğmeye dokunun veya tıklayın ve emin olduğunuzu onaylayın.

Instagram'ın hesap silme sayfasında birkaç kez söylediği gibi, verileriniz hemen silinmeyecek – Meta, 30 gün boyunca saklayacak. Ancak profiliniz ve gönderileriniz sitede gizlenecek.

Instagram'dan tamamen ayrılıyorsanız, uygulamayı telefonunuzdan da kaldırmayı unutmayın. Bunu yapmak size biraz yer kazandıracak ve ayrıca hizmete yeniden kaydolmakla aranızda biraz sürtünme yaratacaktır.

INSTAGRAM HESABINIZIN SİLİNMESİ NASIL GERİ ALINIR

Instagram'dan silmesini istemenizin üzerinden 30 günden fazla zaman geçtiyse hesabınızı geri getiremeyeceğinizi unutmayın. Hesabınızı yeniden oluşturmanız gerekecek (hesabınız silindikten sonra kullanıcı adınız serbest bırakılacak, ancak birileri tarafından alınmış olabilir).

Ancak, bu 30 günlük süre içindeyseniz, gönderileri ve DM'leri ile birlikte hesabınızı geri alabilirsiniz. Bunu yapmak için Instagram'a geri dönün ve kimlik bilgilerinizle giriş yapın. Hesabınızın silinmesini istediğinizi belirten ve verilerinizin silineceği tarihle birlikte bir mesaj göreceksiniz. Bunun olmasını önlemek için “Hesabı Tut” düğmesine basmanız yeterlidir.

INSTAGRAM HESABINIZI GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALMA

Hesabınızı genel görünümden kaldırmak istiyor ancak tüm fotoğraflarınızı ve mesajlarınızı kalıcı olarak silmek istemiyorsanız, bunun yerine hesabınızı askıya alabilirsiniz.

Hesabınızı askıya alma ekranına erişmek nispeten kolaydır, ancak bunu bir web tarayıcısı aracılığıyla yapmanız gerekecektir.

Yine Meta, uygulama yerine Instagram'ın web sürümünü kullanmanızı sağlar, ancak en azından bir yardım makalesinden bir bağlantı almanıza gerek kalmaz.

  • Instagram.com'a giriş yaptıktan sonra profilinize gidin ve Profili Düzenle düğmesini tıklayın (bir mobil tarayıcı kullanıyorsanız seçeneği görmek için ayarlar çarkına dokunmanız gerekir).
  • Buradan Profili Düzenle > Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak seçeneğine gidin (en altta bir seçenek olacaktır). Hesabınızı silerken olduğu gibi, hesabınızı askıya alma nedeninizi seçmeli ve şifrenizi girmelisiniz.

Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için uygulamayı veya web sitesini kullanarak tekrar oturum açmanız yeterlidir. Hesabınızı yalnızca haftada bir kez askıya alabilirsiniz, bu nedenle yanlışlıkla profilinize tekrar giriş yaparsanız, gönderileriniz en azından bir süreliğine tekrar çevrimiçi olur ve takipçiler tarafından görünür olur.

2 Temmuz 2022, 08:32 ET Güncellemesi: Bu makale ilk olarak 17 Kasım 2021'de yayınlandı. Hesabınızı uygulama üzerinden silme talimatlarını eklemek için güncellendi.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow